Köşk'ten Rektörlere özel davet

Haber Giriş : 20 Mayıs 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı, 77 üniversitenin rektörünü Çankaya Köşkü'ne davet etti. Rektörler, özel davette hükümetle yaşadıkları sıkıntıları Cumhurbaşkanı Sezer'e aktaracak

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 77 üniversite rektörünü YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığında kabul edecek. Rektörler, yükseköğretim sistemiyle ilgili olarak hükümetle yaşadıkları sıkıntıları anlatacaklar. Danıştay 2. Daire'ye yapılan saldırının da gündeme gelmesinin beklendiği görüşmede Sezer, rektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyecek.

Bu kez baş başa
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın çete kurarak ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla tutuklanmasına YÖK ve rektörlerin gösterdiği tepkinin ardından, Sezer'den gelen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna davet anlamlı bulunmuştu. Sezer, bu kez rektörleri özel davetli olarak pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde konuk edecek.

Yalnızca rektörler ile YÖK üyelerinin katılacağı ve kokteyl olarak yapılacak görüşmede, üniversitelerde yaşanan kadrolaşmalar da gündeme gelecek. YÖK tarafından çalışmaları sürdürülen strateji geliştirme çalışmalarıyla ilgili hazırlanan rapor da Sezer'e sunulacak.

'Ölüm gelecekse hoş gelir'
Rektörler, Sezer'in zaman zaman kendilerini tek tek ya da gruplar halinde davet ederek sorunları dinlediğini, davetin kendilerini onurlandırdığını ifade ettiler. Rektörler ve üniversite genel sekreterlerinden oluşan Üniversitelerarası Kurul'un Başkanı Prof. Dr. Emin Alıcı, Sezer'le fikir alışverişinde bulunacaklarını belirterek şunları söyledi:"En çok üzerinde duracağımız konu Türkiye'nin bilim politikası olacak. Danıştay 2. Daire'ye yapılan saldırı da gündeme gelebilir. Rektörler bu ülke için herzaman canlarını verir. Görevimiz Laik Cumhuriyeti korumak ve kollamak. Ölüm gelecekse hoş gelir. Türkiye bölünmeyecek, herkes bunu bilsin, ayağını ona göre denk alsın."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber